Varkensvlees ongezond? 11 redenen waarom!

By | 29/10/2017

In varkens leven meer dan een dozijn parasieten, zoals lintwormen, wormen en trichinen. Er is geen veilige temperatuur waarbij varkensvlees kan worden gekookt zodat deze parasieten incl. hun eitjes worden gedood.

8) Vetgehalte

Varkensvlees bevat twee keer zoveel vet als rundvlees.
Ter vergelijking:
T-bonesteak (100 gram)  bevat 9,1 gram vet; karbonade (100 gram)  bevat 19,3 gram vet.
Rundvlees van het rib (100 gram) bevat slechts 11,9 gram vet terwijl daarentegen varkensvlees spareribs (100 gram) 24,9 gram vet bevat.

9) Spijsverteringsstelsel

In tegenstelling tot varkens met één maag, hebben koeien een complex spijsverteringsstelsel met vier magen.
Bij koeien duurt het meer dan 24 uur om hun vegetarisch dieet te verteren en zijn voedsel te zuiveren van gifstoffen. In tegenstelling tot varkens die er slechts ongeveer 4 uur over doen om hun foute dieet te verteren. Veel gifstoffen worden daardoor opgeslagen in het lichaam van het varken.

10) Onrein

Dat het eten van varkensvlees ongezond is, is ook terug te vinden bij een aantal grote religies.
Binnen het jodendom en de islam wordt het varken/zwijn gezien als onrein.

Varkens kunnen wel ​​30 ziekten meedragen die eenvoudig kunnen worden overgedragen op de mens. Dit is de reden waarom God gebood geen varkensvlees te eten.

Het Bijbelboek, Leviticus 11: 7-8, meldt,  …7) Ook het zwijn, want dat verdeelt wel den klauw, en klieft de klove der klauwen in tweeën, maar herkauwt het gekauwde niet; dat zal u onrein zijn. 8) Van hun vlees zult gij niet eten, en hun dood aas niet aanroeren, zij zullen u onrein zijn.

11) Korte verteringstijd

Bij het eten van rundvlees of hertenvlees duurt het voor een mens 8 tot 9 uur om het vlees te verteren.
De weinig aanwezige giftige stoffen in het vlees worden daardoor relatief langzaam door ons lichaam opgenomen en kan zodoende voldoende worden gefilterd door de lever. Bij het eten van varkensvlees duurt het slechts 4 uur om het vlees te verteren. Je krijgt dus in kortere tijd een veel hoger gehalte aan gifstoffen binnen.

Varkensvlees ongezond?

Dat varkensvlees ongezond is uit zich in het feit dat mensen na het eten vaak last krijgen van acne (puistjes). Klachten als jicht, reuma, eczeem en fibromyalgie worden ook vaak genoemd. Verder verhoogt het eten van varkensvlees je gehalte aan (slechte) cholesterol aanzienlijk. Ben je zwanger of heb je varkensvlees allergie? Ook dan zijn artsen wereldwijd het er over eens dat je beter geen varkensvlees kunt eten.

Tot slot

Ben je geschrokken? Gelukkig zijn er veel alternatieven om gezond en lekker te eten. Vind je het moeilijk om zelf iets lekkers op tafel te zetten of om lekkere gevarieerde recepten te vinden? De afslank receptenbijbel is reuze populair en biedt een schat aan heerlijke en gezonde recepten!

Als aardigheidje kun je nu alvast <Hier> gratis “Mijn Afslank Weekmenu inclusief Lekkere Recepten en Boodschappenlijstje” downloaden!

Vind je dit artikel leuk? Deel dit dan met familie, vrienden en kennissen.

Vorige

One thought on “Varkensvlees ongezond? 11 redenen waarom!

  1. Yvonne

    Goed artikel ! Heeft me wel aan het denken gezet.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.