Honing gezond? Honing is gezond en erg lekker!

By | 03/10/2016

Roer dit mengsel nu goed door met behulp van bijv. een spatel of lepel.

Vul de glazen pot met inhoud verder aan met de vloeibare honing en roer de inhoud nogmaals goed door.

Daarna sluit je de pot goed af en klaar is de honingsiroop! De door jou nieuw gemaakte honingsiroop moet op een koele, donkere plek bewaart worden. Op deze manier kun je honingsiroop maandenlang goed houden.

Voel je je grieperig of verkouden? Neem dan een eetlepel van de nieuw gemaakte honingsiroop. Je kunt dit eventueel toevoegen aan warm lauw water. Belangrijk is dat je de honingsiroop niet gebruikt als toevoeging in heet water zoals thee! Als honing tot boven de 40 graden Celsius wordt verwarmt neemt de kwaliteit van de aanwezige enzymen sterk af waardoor het zijn werkzame functie verliest.

Honingsiroop is heel gezond maar moet wel op de juiste manier worden gegeten of gedronken!

Tot slot

Naast het maken van een vitamine booster voor de wintermaanden, kan je honing in nog meer recepten verwerken.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan honing in combinatie met geroosterde amandelen en culinaire arganolie.

Omdat honing gezond is vind ik het heerlijk deze te gebruiken als gezonde zoetstof in een smoothie of yoghurt.

In de koudere maanden van het jaar zijn groene smoothies onmisbaar als onderdeel van een gezond dagelijks eetpatroon.

Met groene smoothies krijg je voldoende vitaminen, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen binnen die er voor zorgen dat je lichaam optimaal beschermd blijft tegen virussen en andere ziektekiemen.

Klik op de button en ontdek de vele smoothies die je kunt maken met honing! Smoothies

 

Vind je dit artikel leuk? Deel dit dan met je familie, vrienden en kennissen.

Vorige

3 thoughts on “Honing gezond? Honing is gezond en erg lekker!

  1. Cintha. Swalue

    En hoeveel honing heb je dan nodig? En hoe pas je het toe? Elke dag een eetlepel? En welke honing? Hoe groot koet de pot zijn ?

    Reply
    1. Els Post author

      Hallo Cintha,

      Als vuistregel zou je kunnen hanteren om de glazen pot voor de helft te vullen met de citroenen inclusief andere toevoegingen en de overige helft aan te vullen met rauwe honing tot de glazen pot vol is. (1:1)

      Om honingsiroop te maken kun je elke rauwe honingsoort toepassen. Ikzelf geef de voorkeur aan rauwe Acacia Honing.

      De honingsiroop kan je naar behoefte gebruiken. Meest gangbaar is 3 keer daags een eetlepel bij griep en verkoudheid.

      Ik wens je veel succes met het maken van de honingsiroop en ben benieuwd naar je bevindingen.

      Reply
  2. Lauren de Bruijn

    Erg goed dat je erop wees dat ondanks de geneeskrachtige werking van honing ik een baby geen honing mag geven! Ik heb en klein baby, en ik heb besloten om meer honing te eten omdat het goed voor mijn immuunsysteem is. Ik wilde mijn kind wat honing ook geven, maar ik zal het niet doen. Bedankt voor de informatie!

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.